Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de horeca, de tentoonstellingen of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke persoon schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen en andere smaken. Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en was tot 2000 privébezit van de familie van Zuylen, waarvan de nazaten nog steeds jaarlijks op De Haar verblijven. Jaarlijks ontvangt Kasteel de Haar ruim 400.000 binnen- en buitenlandse gasten.

Baron Etienne had in 1898 een droom: de herbouw van een imposant kasteel waar hij zijn vrienden en familie kon ontvangen met warmte en weelde. Stichting Kasteel de Haar heeft in 2023 een van haar dromen verwezenlijkt, namelijk een sfeervolle horecalocatie in eigen beheer geopend! Per december 2023 hebben we op het Stalplein een prachtige locatie waar we al onze gasten met de grandeur van toen kunnen ontvangen en smaakvol vermaken.

Vanwege uitbreiding in ons team zijn we op zoek naar een gepassioneerde en enthousiaste

 

Floormanager Horeca

voor de maandag, vrijdag en zondag
27 uur per week

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een gastvrije en stralende Floormanager die het een geweldige uitdaging lijkt (en er erg goed in is) om de dagelijkse horeca bij Kasteel de Haar te coördineren. De horeca is de plek waar onze museumbezoekers terecht kunnen voor een heerlijke lunch of high tea, waar onze buren kunnen aanschuiven voor een goede kop koffie en onze bruidsparen en zakelijke klanten terecht kunnen voor een geweldige locatie met culinaire mogelijkheden voor hun diner, vergadering of feest. Alles met de allure en grandeur waarop de baron zijn gasten ontving.

Dit doe je uiteraard niet alleen. Samen met je collega floormanagers en de horecamanager zorgen jullie voor een fantastische werkplek voor jullie team en voor een servicegerichte horecabeleving voor elke bezoeker van het landgoed!

 

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden:

Service en dienstverlening: samen met je team zorg je voor een fantastische gastbeleving. Niet alleen op het gebied van goed eten en drinken, maar ook op het gebied van een schone, opgeruimde locatie en zien en gezien worden. Iedere gast wordt warm verwelkomd met een groet en wordt een wel thuis gewenst.
Het openen en sluiten van de zaak: jij zorgt voor een perfecte mise en place voor de volgende dag en wanneer nodig een gedegen overdracht aan je directe collega.
Het team: zonder het team ben je nergens, jij bouwt aan een hecht team, motiveert hen en zorgt voor een fijne werkplek voor iedereen. Dankzij jou weet het team precies wat ze te wachten staat. Je loopt altijd voorop en geeft het goede voorbeeld. Je ziet toe op de voortgang en de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden. Met veel plezier werk en communiceer je met het keukenteam.
Inkoop & voorraadbeheer: je zorgt ervoor dat er altijd voldoende droogwaren- en drankvoorraad is, minimale derving en doet de dagelijkse bestellingen.

Kort samengevat ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de horeca. Of het nu gaat om de daghoreca, een bruiloft of zakelijke partij; jij zorgt ervoor dat iedere gast met een overtroffen verwachting het landgoed verlaat en doet hier geen concessies in. Je wordt hierbij uiteraard geassisteerd door de horecamanager.

 

Wat vragen wij van jou:

• Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau;
• Je hebt ervaring met werken in de horeca en minimaal 1 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
Je doet, net als wij, geen concessies als het om kwaliteit en gastvrijheid gaat;
• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift;
• Een goede beheersing van de Engelse taal is een pré, net zoals andere talen;
• Het diploma Sociale Hygiëne is een pré;
• Je bent een teamspeler, gastgericht, proactief, communicatief, oplossingsgericht, toont leiderschap en kunt goed plannen en organiseren;
• Je hebt hart voor onze horeca en voelt je verbonden met onze droom en kasteel;
• Een stralende lach en een luisterend oor voor onze gasten en jouw collega’s.

 

Kasteel de Haar biedt:

Een uitdagende en leidinggevende functie in een informeel team op een zeer bijzondere locatie en met gunstige werktijden! We zijn jaarrond geopend van 09.30 tot 17.30 uur met de daghoreca en bij feesten en partijen ook ’s avonds. Over de overige arbeidsvoorwaarden en jouw beschikbaarheidswensen gaan we graag met je in gesprek. Als jij de ideale kandidaat voor ons bent, komen we daar vast uit!

Bij je indiensttreding vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren.

Wij komen graag in contact met jou! Aarzel niet en mail je motivatiebrief met CV voor 21 oktober 2024 naar Petran Guelen; HRM@kasteeldehaar.nl.

Voor meer informatie over onze organisatie verwijzen wij je graag naar www.kasteeldehaar.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Carolien Verburg, Hoofd Horeca, via c.verburg@kasteeldehaar.nl of via 030-6778518

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.